Хасково

Младежи изследваха корените на българщината

ДискусияДискусия на тема „Дават ли корените крила?“ се проведе в хасковския Младежки център.

В нея участваха 32-ма ученици, представители на младежки неправителствени организации, неформални групи и активни млади хора с ефективно участие в обществения живот. Дискусията водиха Радостин Русев – обучител от Младежката мрежа GLT и Мирела Димитрова – единайсетокласничка  от ГПЧЕ „Асен Златаров“.

На въпроса „Какво ни дава българщината?“ – едесетокласничката Теодора Георгиева от ФСГ „Атанас Буров“ отговори с „Каквото си вземеш!“ Младите хора като цяло осъзнават, че опазвайки богатствата на земята ни за бъдещето и познавайки историята ни, ще се избегнат грешките на миналото. И в България можем да намерим реализация, ако сме достатъчно упорити, смятат младежите. Ние трябва да променим ситуацията в България, а не да търсим кой да го направи, категорични са младите хора.

Младежите  се аргументираха с доводи и застанаха зад решението, че корените на човек наистина му дават крила.

На най-добре представилите се участници, организаторите раздадоха предметни награди.

 Дискусия  Дискусия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
данчо
данчо
08.02.2014 14:59 14:59

радо, какво правиш там ?

Back to top button