Хасково

Младежи от БЧК оказват психосоциална подкрепа на връстници

БМЧК, архивОбучение на доброволци по психосоциална подкрепа организира БМЧК в Хасково, информира инж. Венета Стойчева от областната дирекция на хуманитарната организация.

След като завършат курса, екипите  ще отидат в ГПЧЕ „Проф.Асен Златаров“, ПМГ „Акад. Боян Петганчин“ в Хасково и в училище „Любен Каравелов“ в Узунджово. В 4 и в 8 клас те ще учат връстниците си как да преодоляват конфликтите в училищна среда и стреса, как да владеят отрицателните си емоции. Целта е учениците да бъдат психически подготвени за предизвикателствата, пред които се изправят в днешното динамично време.

Младежкият Червен кръст сформира и екипи по първа долекарска помощ по адаптираната за България австрийска програма „Хелфи”. Те ще запознават деца от 3 и 4 клас с начините на повикване на бърза помощ, обработка на леки рани, спешни действия при пострадал в безсъзнание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button