Хасково

Трима души загинаха при пожар в Дома за стари хора

пожарТрима души са загинали при пожар в Дома за стари хора в парк Кенана в Хасково тази нощ. Инцидентът е станал малко преди 4 часа. Причината е цигара, от която се е подпалил дюшек.

Тримата мъже са с психични заболявания. Това са 71-годишният Иван Димитров от новозагорското село Новоселец, Сюлейман Емин от хасковкото село Самакитка и 68-годишният Радю Петков от стамболовското село Малък Извор.

По предварителни данни виновен за пожара е Радю Петков. Предполага се, че се е събудил през нощта и е запалил цигара, но заспал. Незагасеният фас подпалил дюшека, на който лежал. Пушекът се разнесъл из цялата стая и задушил останалите двама души в нея.

ПожарЗа инцидента разбрала първа санитарката, която влязла в стаята малко след 3:30 часа. Жената била ужасена, когато видяла трита трупа. Притеснени от Дома за стари хора се обадили на 112 и на директора на дома Вълко Пехливанов.

Той обясни, че Радю многократно е бил предупреждаван, че не спазва забраната за тютюнопушене. Говорено е и със сина му, че Радю е с Паркинсон и заболяването му предполага той да бъде настанен в друг дом. Синът му обаче обяснил, че за домове за хора с психични разстройства се чака дълго, а самият той не можел да се грижи за баща си.

пожарМеждувременно Радю е правил опити да напуска дома няколко пъти. Бягал е, но са го намирали и са го връщали. Опитвал се е дори да се спуска по въже, направено от чорапи през процореца на стаята си, която се намира на третия етаж на дома.

В дома за стари хора няма пожароизвестителна система. Такава не е направена, тъй като според интегрирания план за развитие 2014-2020 година домът е трябвало да се трансформира и да съществува под друга форма и затова не са били вложени пари за инсталация. След днешния случай обаче, пожароизвестителна инсталация ще бъде монтирана.

Близките на загиналите са уведомени. Днес предстои на телата на тримата мъже да бъде направена аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта.

пожар пожар
пожар пожар
пожар пожар
пожар пожар

 

23 коментара

 1. ТОЯ ДИРЕКТОР ОТДАВНА Е ТРЯБАЛО ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ОТ ТОЗИ ДОМ ЗА ЦТАРИ ХОРА,ТОЙ ПОСТОЧННО ГИ ТОРМАЗИ КАКТО СТАРИТЕ ХОРИЦА ТАКА И ПЕРСОНАЛА СА ПОДЛАЖЕНИ НА ТОРМАЗ.

 2. Заради този дерек*р зе одави въздрастен човен в сивата вода.
  МИР НА ПРАХА ИМ!

 3. Това е добър повод този директор, агроном по професия, да си отиде завинаги от системата . Години наред той тормози и тероризира бедните старци и никой не смее да се оплаче ….

 4. Пехливанов иска пари,много ,около 4000 лева от един човек, срамота,Уволнение

 5. Какви са тези тъпи коментари?! Гледам и не вярвам на очите си! Как може да коментирате човек,който не познавате? Пехливанов е добър директор и никой не тормози, нито старите хора, нито персонала си! Не сте ли чували за нещастни случаи………..? Или и Пехливанов ви е виновен, че тези хора са изоставени? Ама нали на нас все някой ни е виновен?

 6. Алоооо,Елица ,ти маи си от лизачките му,и намен неми казвай коло е бил добричък този БРАДАТ КОЗЕЛ,и аз го познавам и то много по-добре от теб.УВОЛНЕНИЕ ТОВА Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ.

 7. ИСТИНАТА СА ПЕХЛИВАНОВ Е САМО ЕДНА ГОЛЕМ МР ЪСНИК И ДАЛАВЕРАДЖИА ISTINATA SA PEHLIWANOW

 8. тОДОР НО4ЕВ ТИ СИ ИЗРОД, ИНАЧЕ ГОЛЕМИ СТЕ ФАНТАЗИИ С ЖЕНА СИ ,ЗАХВЪРЛИЛ БАЩА СИ
  ПОЗОР

 9. щом е агроном какво прави в старческие дом защо не си гледа професията и да оди да сади картофи и маруля Навремето и в мвр имаше един агроном офицера марин христозов ангелов от въгларово и той копелето му цялден се чудеше какво да прави

 10. как може да обиждате такъв добър човек не е направил нищо на нигого и вие да си гледате работата . и не се мислете за нещо повече

 11. говори се в дома , 4е пехливанов е взел пари за бащата на тодор но4ев това малко ли е .

 12. Марче.Марче да го духаш на дуварче,и на Пехливанов също на на големият довар до кучешката колиба.

 13. И на идиота до го д………ш,и се научи да пишеш на кирилица.селянче просто.

 14. Имам чувството, че в Хасково освен невежи и „жълти“ няма друго. Научете поне правописа, като ще се изказвате така „компетентно“.
  Не съм защитник на Пехливанов, но не ми харесва, когато чета толкова много глупави постове.
  Да, домовете за стари хора не са най-доброто място да оставите родителите си, но в това време на безработица и безпаричие е алтернатива. До колко ще ме разберете, нямам представа – за мен този инцидент е нелеп, доброто е, че не се е запалил целият дом.
  Мир на праха на задушените и една препоръка – ако не искаме да четем такива „черни новини“, нека да сме добри, да сме хора, да помагаме не само по поводи на такива домове и хора в нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button