Хасково

Талантливите актьори от Младежкия с два спектакъла за два дни

ТеатърТалантливите актьори от театралната школа при хасковския Младежки център ще се представят с цели два спектакъла за два дни.

Тази вечер от 18 часа възпитаниците на Румяна Георгиева ще зарадват публиката в голямата зала на центъра с „Домът на Бернарда Алба“ по Федерико Гарсия Лорка. В пиесата участват: Венета Иванова, Димана Щерева, Катерина Борисова, Веселина Петкова, Себил Инан, Дарина Димитрова, Йозлем Йозджан, Нанси Колева, Есра Ибиш, Траяна Иванова, Златимира Запрянова, Ваня Георгиева.

ТеатърРъководителят на школата припомни, че представлението се играе от миналата година, когато спечели първа награда на фестивал във Варна. Няколко момичета от тогавашната трупа обаче вече са в чужбина и сега на тяхно място участват нови актриси. Амбицията на Георгиева е спектакълът да се играе поне още 2-3 г.

Утре, 6 февруари, от 18 часа пък е премиерата на „Тийнейджърски истории“ отново в голямата зала на Младежкия център. Това е авторски спектакъл на Театър Мишките от Юга и в него участват: Иван Трайков, Кристиана Стефанова, Катерина Борисова, Константина Бахчеванова, Ивета Станчева, Любомир Христов, Денис Фарис, Мерлин Тодорова, Богдан Бухалов.

Георгиева обясни, че целта на представлението е превенция на наркотиците. В пиесата се проследяват няколко тежки съдби на младежи с наркотични зависимости. След представлението ще има дискусия с учениците в залата. Идеята се реализира съвместно с Превантивния център по наркотични вещества към Младежкия център. Амбицията е пиесата да продължи да се играе пред ученици.

Театър  Театър 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
farmer
farmer
06.02.2014 15:46 15:46

Slab vi e farma

Back to top button