Хасково

Прокуратурата разследва похарчените 200 хил.лв. за изграждане на лагера в Харманли

Лагерът в Харманли след ремонта от 200 хиляди леваОбразувано е досъдебно производство от Прокуратурата за изразходваните 200 000 лева от предишните управляващи за изграждането на палатковия лагер за настаняване на бежанци в Харманли, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Разследването за начина на разходване на отпуснатите средства идва 3 месеца след като главният прокурор Сотир Цацаров сезира прокуратурата за престъпления, включително и на длъжностни лица, за изграждането на лагера в Харманли. По думите на Йовчев, парите са изразходвани, но не е ясно за какво са били похарчени.

Лагерът в Харманли след ремонта от 200 хиляди леваКакто Haskovo.info вече писа, въпросните 200 000 лева са били предоставени през 2012 година на бившия областен управител Ирена Узунова за подготовка на терен за изграждане на временен приемателен център в Харманли с модул за 1000 души. В края на декември 2012 година е бил сключен договор между областния управител и частна фирма на стойност 190 845 лева. Дейностите по него са били за възстановяване на ел.захранване и ВиК, както и почистване на района на бившите казарми в Харманли, определен за разполагане на палатките, извозване на изсечената растителност, текущ ремонт на сградите на щаба, извозване на строителните отпадъци, изграждане на вътрешна ограда, подравняване на терен на стадиона.

Лагерът в Харманли след ремонта от 200 хиляди леваСлед възникване на кризисната ситуация обаче, настоящият областен управител Кадир Исов направил проверка. На 2 септември миналата година той установил, че състоянието на терена е трагично, негодно за разгръщане на лагера, с избуяла растителност, изсъхнали паднали дървета, затревен асфалт, липса на вода и ток.

Тогава бившият губернатор Ирена Узунова заяви, че по нейно време е направено всичко по проект. Разчистен е терен от 8 дка., изхвърлени са десетки тонове боклуци, изградена е вътрешна телена ограда с височина 2,5 метра, изградени са и 3 ел. табла.

Ексгубернаторът обясни още, че от май 2012 година тя няма ангажимент към случващото се в лагера. От тогава се били смениха три сезона и е нормално теренът да буреняса, но той можел да се оправи с едно косене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button