Регион

25 от Бисер не доживяха виновника за трагедията

Бисер две години по-късно25 жители на харманлийското с. Бисер не доживяха разкриване на виновника за трагедията преди 2 г.

Тази сутрин кметът Златка Ангелова заяви, че само за миналата година починалите от стрес в селото са 15 души, а за първия месец на 2014-а са погребани още 10 бисерчани.

Haskovo.info припомня, че на 6 февруари 2012 г. след скъсване на стената на яз. „Иваново“ висока вълна заля с. Бисер. Тогава 6 души намериха смъртта си, а 56 къщи бяха съборени. По-късно с пари от дарения бяха възстановени 34 от домовете.

Ангелова обясни, че 21 къщи все още не са възстановени. Тя заяви, че от никъде няма отговор какво ще се случи с тях. Те били на хора, които работят в градовете и се прибират в селото за почивните дни. По думите на кмета ако къщите не бъдат възстановени младите хора ще избягат от селото и то е заплашено от обезлюдяване.

Днес в с. Бисер предстои да се извърши молебен за загиналите в потопа преди 2 г. В селската река ще бъдат хвърлени венци в тяхна памет и ще бъде даден курбан.

Бисер две години по-късно Бисер две години по-късно
Бисер две години по-късно Бисер две години по-късно
Бисер две години по-късно Бисер две години по-късно

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.02.2014 9:31 9:31

Хайде сега всички от бисер умират от стрес ,ами от какво умират тези в любимец дето нямаше наводнение

Back to top button