Хасково

1475 вече декларираха доходите си

НАП, архив1475 са подадените годишни данъчни декларации в офиса на НАП в Хасково, съобщиха от Приходната агенция.

538 от тях са за корпоративен данък, а половината са подадени през интернет с електронен подпис. 183 физически лица също са се възролзвали от услугата. Вече са подадени и първите 10 декларации през пощенските клонове. Такива има разкрити във всички общински центрове на областта, като в Хасково те са 3, а в Димитровград – 2. Пощенските станции, където могат да се подадат данъчни декларации са общо 19.

От НАП напомниха, че фирмите, които подадат декларациите до 31 март ползват облекчение от 1%, но не повече от 1000 лв. За физическите лица срокът е до 30 април, като облекчението за деклариране по интернет е 5% или при подаване на хартия до 10 февруари и при авансово плащане на данъка в срок.

Декларацията и сега е съставена от основно тяло и 8 приложения. Облекчения ползват тези със застраховка живот, ТЕЛК над 50% и младите семейства с ипотечни кредити. 580 лица са се възползвали от облекченията през 2013-а, а от началото на тази броят им е 28.

Промяна тази година е, че най-често подаваните декларации с образец 1 и 6 се подават наведнъж от осигурителите за наети от тях лица. Самоосигуряващите се подават декларации до 25 февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button