Хасково

Исов върна докладната за социалния патронаж в общинския съвет

Областна администрацияОбластният управител Кадир Исов е върнал късно вчера докладната за социалния патронаж за повторно разглеждане в местния парламент, съобщиха за Haskovo.info от общинския съвет.

От пресслужбата на областна администрация потвърдиха, че докладната е върната, но не съобщиха с какви мотиви. Исов и председателят на местния парламент Иван Иванов не бяха открити за коментар.

Както Haskovo.info писа, предложението на кмета Георги Иванов от патронажа да отпаднат около 70 от досегашните му потребители, заради високите им пенсии, бе прието на сесията на 31 януари. Градоначалникът обясни тогава, че контролът върху звеното не е бил ефективен. Иванов заяви, че от услугата са се ползвали хора с пенсии от 500 до 800 лв., които имали и роднини в града, които да се грижат за тях. Това бе повод кметът да сравни патронажа с вид хоспис.

В докладната бе заложен капацитет от 100 потребители, но по думите на Георги Иванов ако има още 10-12 нуждаещи се ще бъдат включени. До сега патронаж са ползвали 180 човека. След проверката останаха 106-107, които са наистина нуждаещи се, обясни пред съветниците Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мери
мери
12.02.2014 11:14 11:14

Как може да се направи сранение между социален патронаж и хоспис ? Та това са коренно различни в дейността си !

Back to top button