Хасково

С благословията на дядо Николай внесоха подписка срещу Баба Яга

Баба ЯгаПодписка за премахването на фигурите на Баба Яга и совата пред сградата на хасковското кметство е внесена в общината, съобщиха читатели на Haskovo.info.

От пресслужбата на общината потвъдиха, че подписката е входирана вчера. Събраните подписи са 549.

Инициативен комитет от миряни подел на Архангелов ден – 8 ноември 2013 г. начинанието да се съберът подписи с молба до общинския съвет и кмета на Хасково Георги Иванов да бъдат премахнати езическите символи от центъра на града. Те взели предварително разрешение от пловдивския митрополит Николай, при посещението му в Димитровград ден преди храмовия празник на местната църква Свети Димитър. Подписката е била оставена във всички православни храмове в Хасково и две от евангелските църкви тук и една в Димитровград.

В подписката, внесена в деловодството на общината са се разписали повечето от хасковските свещенници. В списъците имало и хора с мюсюлмански имена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
+
+
12.02.2014 13:52 13:52

какво ви пречи баба яга и совата, нямате ли си други грижи, ако ще вредят на някого, то ще е над хората общината, нали това искате, дайте да съберем пари и да сложим до тях и торбалан

Анонимен
Анонимен
12.02.2014 14:25 14:25

Дали Митрополит Николай изобщо знае за какво иде реч?! А и как не се сещате, че дори да се свалят фигурките, те вече са платени и никой на никого няма да върне парите за тях. Така, че нека да си стоят, а то недоволни винаги ще има. Дааа хората наистина си нямат грижи…

Back to top button