Хасково

35 деца отпаднаха от училище заради бедност

Илюстрация37 деца от Хасковска област отпаднаха от училище през първия срок, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел АПФСИО в Регионалния инспектор по образование (РИО) Иван Ванчев.

35 от учениците вече не влизат в час заради бедност, а родителите им са посочили социални или семейни причини. Двама ученици пък са отпаднали заради отсътвия. Ванчев обясни, че при над 15 отсъствия учениците се местят служебно в друго школо, но в случая става дума за деца, които почти не влизат в час.

Всички отпаднали деца са от 1 до 8 клас, като най-много от тях са в шести и седми клас – 17.

По думите на Ванчев бройката на отпадналите сега ученици е по-малка от тази за първия срок на миналата година – 41. Отпадналите от училище през втория срок са били 71, като от РИО обясниха, че по-голямият брой се дължи на сезонната работа на някои от родителите.

Заминалите за чужбина със семействата си ученици през първия срок са 114. Повечето от децата тук са от начален курс на обучение, като липсват такива в 12 клас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дара
дара
12.02.2014 13:20 13:20

Цитат: Заминалите за чужбина със семействата си ученици през първия срок са 114 – ще останат само цигани и пенсионери и после какво……………

Back to top button