Хасково

Държавата събра 142 млн. лв. данъци в Хасковско

НАП142,85 млн.лв. са събраните за бюджета данъци и осигуровки от офиса на НАП в Хасково през 2013 г., съобщават от приходната агенция.

Очакванията възлизаха на 141,95 млн. или резултатът в годишен план е с почти 900 000 лв. повече от прогнозата.

Отличник сред данъчните пера е данъкът върху доходите на физически лица, който през 2013 г. е в размер на 23,3 млн. лв. Внесеното ДДС пък е 22,5 млн.лв. Офисът в Хасково е събрал и 10,9 млн.лв. корпоративен данък от юридически лица. За бюджета са събрани още 620 хиляди лева от продажби на конфискувани активи и такива, които са били обезпечени с цел покриване на стари публични задължения.

Между осигурителните вноски, най-голям принос имат приходите за Държавно обществено осигуряване /ДОО/, които са малко над 44 млн. лв. Приходите, събрани за здраве са 23,3 млн. лв., а особено добро е изпълнението на плана за Доброволното задължително пенсионно осигуряване /ДЗПО/ – 9,5 млн.лв., което е с половин милион лева над очакваното за 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button