Хасково

Безплатно лятно училище във „Васил Левски“

УчилищеБезплатно лятно училище обмислят да стартират от хасковското СОУ „Васил Левски“, съобщи на пресконференция и. д. директор Атанаска Петкова.

Това е една от мерките, които училището обмисля да предприеме за да привлече първокласници. В лятното училище ще могат да постъпят деца, които се запишат в първи клас във „Васил Левски“. Заниманията ще бъдат от 8 до 16 часа, като децата ще могат да обядват в стола на училището, но храната ще се заплаща.

Идеята за лятното училище е обсъждана на работна среща и предстои да бъде разгледана на педагогически съвет. От школото искат да разкрият и четвърта паралелка за първолаци, както и втора за предучилищна подготовка. Така щели да се избегнат съкръщения на учители.

Haskovo.info припомня, че за следващата учебна година във „Васил Левски“ ще имат нулев прием в 9 клас.

УчилищеПеткова сподели, че в близко бъдеще трябва да се помисли и за разкриването на професионална паралелка в училището. Тя призна, че две СОУ-та за Хасково са много, визирайки и СОУ „Паисий Хилендарски“.

Атанаска Петкова наследи на поста Ангелина Кирилова, която подаде оставка. Преди това през януари в школото стана инцидент, при който мъж влезе в сградата и наби ученик. В тази връзка Петкова вече е издала заповед в двора на училището да не бъдат допускани автомобили.

От „Васил Левски“ разказаха и за богатата си програма по случай патронния празник. Тя е наситена със състезания и конкурси, а на 19 февруари от училището предвиждта шествие от паметника на Апостола до зала „Недялка Симеонова“, където ще бъде тържественото връчване на наградите от конкурсите.

Междувременно тече ремонт на учителската стая във „Васил Левски“, защото се очакват гости от Турция, Полша и Португалия по училищен проект. Предстои и освежаване на фоайето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.02.2014 23:21 23:21

Петкова не е ли начална учителка или греша ?

Анонимен
Анонимен
13.02.2014 10:15 10:15

да тя е на4ална,завършила е в Кърджали у4ителския институт.

колега
колега
13.02.2014 12:51 12:51

Пълни глупости. Ха ха това доказва колко познавате човека. Нито е начална учителка, нито пък е завършила в Кърджали. Не пишете щуротии 🙂

Анонимен
Анонимен
14.02.2014 16:04 16:04

Лятна занималня за своите бъдещи първокласници, при това не като идея, а като твърдо намерение друго хасковско училище обяви още през есента.

Back to top button