Хасково

Феноменални близнаци изведоха Езиковата до върха по шах

Шах

Близнаците Преслав и Ростислав Петкови

С блестящи победи близнаците Преслав и Ростислав Петкови изведоха днес отбора на ГПЧЕ „Асен Златаров“ до първото място в общинското ученическо състезание по шах.

По думите на главния съдия на турнира Янко Панайотов двамата са най-големите таланти в Хасковска област. Той посочи, че осмокласниците в Езиковата се занимават с шах от 8-годишна възраст. Докато били в ОУ „Св. Иван Рилски“ те извели отбора на школото до второ място на републиканското по шах, а в поредни години училищният отбор бил първенец в общински, областни и зонални кръгове.

ШахСпоред Панайотов за близнаците Петкови трябва да бъдат положени грижи от общината за да се развиват.

На второ място днес се класираха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Долно Големанци, а трети и четвърти са съответно ПГДС „Цар Иван Асен Втори“ и Професионалната гимназия по транспорт.

Haskovo.info припомня, че вчера бе общинското състезание по шах при по-малките ученици, където първи станаха децата от с. Долно Големанци, следвани от СОУ „Паисий Хилендарски“ и СОУ „Васил Левски“.

Шах   Шах

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
12.02.2014 17:02 17:02

Bravo na uchenicite ot OU“ Hristo Botev“ s. D. Golemanci

1мин_шах
1мин_шах
23.02.2014 12:07 12:07

Брей, може би този съдия Янко Панайотов е същия този, който 2-3 съм го наказвал на шах на 1 минута в българския шах сървърsearch.bg/chess .И накрая като му кажа :“Е ти си е*ати тъпака хахахахахахах“ и тоя издивява от яд, защото е някво про на шах(поне той се мисли за такъв, а аз не съм чел една книга за шах досега и го бия на 1 минута както си искам ). И дори мисля, че той нарочно си държи ело рейтинга по нисък от 2240 за да го пускат по аматьорските турнирчета и да печели по призови места, защото по елитните турнири няма шанс(щом аз го бия на 1 минута…). Не че много ме интересува , но понеже не съм играл с много професионални шахматисти, а тоя го биех винаги, та затова мму гледам изявите веднъж в годината от сайта fide.com – на кви турнири е участвал и къде се е усир*л! Голям мухльо!

Back to top button