Хасково

Една фирма остана за облагородяването на хасковския център

КомисияЕдна фирма остана като участник в общетвената поръчка за облагородяването на центъра в Хасково.

Това стана ясно на днешното второ открито заседание на комисията по конкурса. В надпреварата е „Водно строителство“ – Хасково, а обединението „Хеброс-Хасково“ бе отстранено. От комисията обясниха, че мотивите за решението са описани подробно при тях, но отказаха да ги огласят.

Така на продължилото не повече от 5 мин. заседание бе отворена само ценовата оферта на „Водно строителство“, която е на стойност 3 830 047 лв.

КомисияСега предстои комисията да излезе с решение за победителя в конкурса, което да бъде утвърдено от кмета на общината.

Haskovo.info припомня, че на 10 януари станаха ясни участниците в обществената поръчка по спечелен проект на стойност 4 890 876 лв. В обединението „Хеброс-Хасково“ влизат фирмите „Аквамонт“ от Пазарджик и СМБЕ АД от Калояново.

По проект се предвижда изграждането на пирамидални зелени градини в центъра. С водопади от цветя ще бъдат разкрасени зелените площи пред НТС, около читалище „Заря“ и паметника на Капитан Петко войвода. Предвижда се и засаждането на широколистни и иглолистни видове, които не са срещани досега в Хасково.

Паралелно ще започне цялостна реконструкция на центъра, която ще обхване площадите „Свобода“ и „Общински“, като цялата площ е 30 декара. Изцяло ще бъде подменена павираната настилка.

Мащабната реконструкция трябва да приключи до началото на 2015-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.02.2014 11:28 11:28

ДОБЪР ДЕН КАУНИ.КАКВО ДРУГО ОЧАКВАХТЕ.ВСИЧКИ КОНК*РЕНТИ СЕ ОТСТРАНЯВАТ БЕЗ ПРИЧИНИ ОТ КОНК*РСИТЕ И КРАДЕНЕТО ЗАПОЧВА.КАТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА УЗУНДЖОВСКИЯ ЦИГАНИН ЧЕСТИТО ДА ВИ Е.НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ПАК СИ СТОЙТЕ В КЪЩИ ИЛИ НА СЕЛО И ПАК МАНГАЛИТЕ ЩЕ ИЗБИРАТ ВОЖДА СИ И ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВЕРСИИТЕ НА МАНГАЛИТЕ.

Анонимен
Анонимен
13.02.2014 12:18 12:18

3 830 047 лв. представяте ли си какво трябва да направят за такава огромна сума ?

Т
Т
20.02.2014 9:09 9:09

На мен ми харесваше старата настилка – не мисля, че в тези трудни времена трябва да се дават милиони за нещо, което не е наложащо да се ремонтира и от което няма да има никаква полза. Това са някакви космически суми.

Back to top button