Хасково

Забраняват риболова на щука и бяла риба

Риболов, архивОт 15 февруари се забранява риболова на щука, а от 15 март на бяла риба, съобщават от ИАРА.

Забраните са във връзка с размножителния период на тези видове риби.

През 2014 г. действа режимът за риболов, определен в Приложение № 1 „Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване“ на Закона за рибарството и аквакултурите. Съгласно приложението, сроковете за забраната за риболов на щука е от 15 февруари до 30 април, включително. Риболовът на бяла риба се забранява от 15 март до 15 май, включително.

При случаен улов на екземпляри от видовете щука и бяла риба, те следва да се връщат незабавно в съответния водоем, от който са уловени, независимо от тяхното състояние, предупреждават от ИАРА.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бивш рибар
бивш рибар
13.02.2014 15:10 15:10

Ако си направите труда да прочетете приложение 1 ще видитв, че тама изобщо не пише за щука и бяла риба. Моля не се обосновавайте, че е съгласно приложението. Ако не ви е ясно то влезте в ГУГЪЛ и напишете ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ

Back to top button