Регион

Почерпен простреля двама от частните гардове в Малко градище

Полиция, архивДвама охранители от частна охранителна фирма, пазеща село Малко градище са били простреляни след пререкание, съобщават от пресслужбата на поицията.

Снощи в 22,30 часа 34-годишен маджаровец е посетил селската кръчма и във видимо нетрезво състояние се е качил в леката си кола „Мерцедес“. Той спрял пред дома на 52-годишен мъж от селото и започнал да чука по вратите. За нарушението е уведомена охранителната фирма.

На място са пристигнали трима охранители на възраст 24, 45 и 55 г., които са опитали да проведат разговор с него. Без да им отговори, маджаровецът отишъл до колата, извадил ловна пушка с неустановена собственост и произвел изстрел по тях. Двама от охранителите (24 и 45 г.) са улучени в краката в областта под коленете.

След подадения сигнал, извършителят е задържан от служители на полицейския участък в Любимец с пушка в ръце и патрон в цевта. При задържането е оказал съпротива.

Пострадалите охранители са приведени в СО на МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

Ловното оръжие е иззето с протокол за доброволно предаване. Мъжът е задържан по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Както Haskovo.info писа село Малко градище е първото в областта, което си нае частни гардове за да го пазят от крадци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button