Хасково

41 чакат възстановяване на данъци от НАП

НАП41 души от Хасковска област са подали от началото на годината документи в офиса на НАП в Хасково за възстановяване на данъци. Това са основно млади семейства с ипотечен кредит и лица с удостоверение от ТЕЛК.

И през 2014 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема през годината. Условието е да се подаде в срок – 30 април годишна данъчна декларация, към която да се приложи документ от банката, предоставила кредита, в който е описан размера на направените лихвени плащания през годината. Необходимо е подпис от съпруга или съпругата, че няма да се възползва и той от намалението на данъка.

Данъчното облекчение за млади семейства дава възможност лихвените плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище да се приспаднат от сумата от годишните данъчни основи.

Данъчното облекчение може да се ползва, ако едновременно са изпълнени пет условия. Договорът за ипотечен кредит е сключен от лице, което има граждански брак. Гражданският брак трябва да е сключен към 31 декември на годината, за която се ползва данъчното облекчение за млади семейства. Поне единият от двамата съпрузи не е навършил 35-години към датата на сключване на договора за кредит. Ипотекираното жилище е единствено за семейството през данъчната година. Данъчното облекчение не може да се ползва, ако за обезпечение служи друго жилище, а не закупеното с кредита. Данъчното облекчение може да се ползва за направени през годината лихвени плащания по първите 100 000 лв. от главницата. Лицето представи писмена декларация от съпруга/та, че няма да ползва данъчното облекчение за 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button