Хасково

Хасково получава 13 дка военни имоти, останалите под въпрос

Ангел НайденовМинистерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на община Хасково 13 дка военни имоти с отпаднала необходимост, които включват паметника на 10-ти Родопски полк. Това обяви днес в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов, който бе на посещение в местното военно поделение.

Процедурите по окончателното предоставяне на военния имот ще бъдат финализирани съвсем скоро.  „Ще подпомогнем и благоустрояването на зоната около самия паметник„, допълни Найденов.

Той припомни, че на територията на община Хасково има близо 30 военни имота с отпаднала необходимост. За 7 от тях има отправени искания през годините от кметството. Няколко пъти са правени опити тези имоти да бъдат продадени, но нито една от продажбите не е била осъществена, каза още министърът. Той обаче изрази съмнение, че няма интерес към тях.

„Ние предоставяме на общините имоти, но министерството също се нуждаем от средства. Аз силно се надявам, че ще успеем да продадем тези имоти“, коментира Ангел Найденов.

Ако това не се случи, едва тогава военното министерство ще предостави безвъзмездно въпросните 7 военни имота на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button