Хасково

30-километровата ограда на границата с Турция – над 9 млн.лв., ревизират я

ОградатаПълна финансова ревизия на строящата се 30-километрова ограда на границата с Турция между селата Голям Дервент и Крайново е поискал министър – председателят Пламен Орешарски, съобщи самият той днес по време на посещението си в бежанския лагер в Хармани. По думите му ако бъдат констатирани нарушения, ще последват уволнения.

Причината за исканата ревизия е твърде високата цена. Според министъра на отбраната, който бе на посещение в Хасково, окончателната стойност на инженерното съоръжение е 9 600 000 лева. Първоначално обявената стойност бе 5 100 000 лева.

ОградатаТя бе изчислена на база идеен проект. „След като беше представен окончателния проект и бе извършено остойностяване му, новата сума за изграждане оградата набъбна до 8 075 00 лева, уточни военният министър.

Сумата от над 9 милиона лева се получила след като към 8-те милиона били прибавени средствата за резервни части, инструменти, наемане на подизпълнители за високоспецилизирани дейности, които не могат да бъдат извършени от военните инженери, уточни Ангел Найденов.

ОградатаТой уточни, че от 21 януари на мястото работят около 50 военнослужещи от инженерните части, които подготвят терена за изграждане на оградата. Утре трябва да приключат процедурите по избор на фирмите – доставчици на материали. Според Ангел Найденов оградата ще бъде готова до два месеца след като бъдат доставени всички необходими материали за изграждането й. Целта е това да стане максимално бързо, тъй като със затоплянето на времето се очаква да се засили и имиграционния поток към България.

Министърът на отбраната подчерта, че военнослужещите, които участват в изграждането на инженерното съоръжение на границата с Турция, не получават допълнителни възнаграждения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ррр
ррр
13.02.2014 16:59 16:59

Ако и 320 лв. на метър ограда не е супер яка далавера ????Орешарски от къде разбира от стройтелство!!!Кой фирми са подизпълнители на военните??За каква дейност получават е по колко???

Ива
Ива
13.02.2014 18:08 18:08

30-метра ограда -9 600 000 лева … Алоооуу!

дидо
дидо
01.03.2014 14:34 14:34

Това е ,че не се прави ограда,а само за пари се говори.Копаят се дупки и след дъжд дупка няма.Не 60 дни ,а 60 години ще я строят.

Back to top button