Регион

Бежанци „овикаха“ Пламен Орешарски в Харманли

Орешарски при бежанцитеС викове „Свобода“ посрещнаха премиера Пламен Орешарски стотици бежанци от лагера в Харманли. Традиционно при всяко посещение чужденците скандират исканията си за бързо излизане извън оградата на центъра.

Министър-председателят разговаря с представители на бежанците, които му се оплакаха от тромавата процедура по придобиване на статут, от липсата на образование и здравеопазване за децата си, както и от агресивното поведение на полицаите.

Премиерът им отговори, че ускоряването на процедурата е сред приоритетите на правителството. Можело да се мисли и за образованието и здравеопазването. От догодина пък щяло да има възможност да се ползват европейски средства за интеграцията на бежанците в България.

Премиерът посети последната обновена сграда в лагера и каза, че не е възхитен от условията там. В отговор на въпрос на журналисти, Орешарски им предложи да създадат фонд за набиране на средства, с които да се подпомагат бежанците.

 Орешарски при бежанците  Орешарски при бежанците
 Орешарски при бежанците  Орешарски при бежанците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button