Хасково

Падна ограничението от 100 човека за патронажа

СесияКапацитетът на социалния патронаж в Хасково да бъде за 100 потребители бе премахнато с решение на общинския съвет.

Haskovo.info припомня, че докладната за патронажа бе върната за повторно разглеждане от областния управител Кадир Исов.

Председателят на местния парламент Иван Иванов обясни за Haskovo.info, че мотива на губернатора бил да се уточни сумарно размера на таксите.

По тази причина в точка 4 съветниците приеха разценка на хранодена. Тук са изброени две диети. Според едната само обяд струва 2 лв. без ДДС, обяд и вечеря – 3.40 лв. и три хранения с включена закуска – 3.50 лв. Според втората: обяд – 1.90 лв., обяд и вечеря – 3.20 лв. и три хранения със закуска – 3.45 лв.

Иванов уточни, че отпада авансовото плащане, като пари ще се дават само на база консумацията.

Предвижда се и плащане от 25 ст. за транспорта на всяко хранене. По думите на Иван Иванов сред причините за това е съкращаването на персонала в патронажа с трима души, гласувано преди Нова година. Председателят на общинския съвет уточни, че общината поема 50% от транспорта и над 1/3 от издръжката за услугата, каквото е изискването по закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button