Хасково

ПГСС си избра най-добър млад растениевъд, животновъд и механизатор

СъстезаниетоУченически кръг на състезанието „Млад фермер“ се проведе днес в Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от училището.
В надпреварата участваха три отбора – „Млад растениевъд“, „Млад животновъд“ и „Млад механизатор“.

Атракцията на проявата беше демонстрация на майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут, допълват от школото.

Участниците в състезанието бяха оценявани от жури от специалисти, а  гости на проявата бяха старши експертът от РИО – Хасково Дарина Станчева, началникът на КТИ инж. Тодор Георгиев и ветеринарният лекар д-р Исмаил Мустафов.

Най-добър млад растениевъд стана Делян Генчев, най-добър млад животновъд – Станислав Арабаджиев, а най-добър млад механизатор – Хасан Бонев.  Директорът на гимназията Маргарита Топалова връчи на всички състезатели грамоти и предметни награди.

Наред със състезанието, учениците от ПГСС – Хасково отбелязаха и Деня на лозаря – Трифон Зарезан. За цар на лозята бе избран деветокласникът Галин Янтеклиев.

Състезанието Състезанието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button