Хасково

В Хасково записват за изпити в 34 ВУЗ-а

Борса

Надежда Аракчиева се записа за предварителните си изпити

От днес започна кампанията по приема на молби за предварителните изпити за 34 ВУЗ-а в страната, съобщи за Haskovo.info шефката на Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“ Димитрия Ночева.

Първата, която се записа за изпити по български език и история, бе зрелостничката от ГПЧЕ „Асен Златаров“ Надежда Аракчиева. Момичето сподели, че иска да учи право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Изпитите й са на 6 и 13 април. Резервни варианти за Аркчиева ще бъдат УНСС-София и „Св. св. Кирил и Методий“-Велико Търново.

Ночева посочи, че спешен сега е Софийският, където първата сесия с изпити започва най-скоро – 16 март и записванията са до 6-ти. Изпитите тук са по 30 лв., а административната такса, която се плаща еднократно при подаването на документите от Хасково е 28 лв. Толкова струват и изпитите в Пловдивския университет „Паисий Хлинедарски“ и Тракийския университет, където административните такси са по 18 лв.

Най-скъпи и тази година ще са Минно-геоложкият университет и Стопанската академия в Свищов, където кандидат-студентите трябва да платят съответно по 95 и 80 лв. за изпит с включена такса.

И тази година в Хасково не се приемат молби за медицинските университети в София и Пловдив. Такива се приемат за Варненския.

За трета поредна година Техническият университет-София пък ще провежда изнесен изпит в Хасково на 26 април.
Очакванията са, че и тази година най-желани ще са специалностите с компютри и информационни технологии. Най-предпочитаните университети пък ще бъдат СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС-София, Техническия в София и по-близките – Пловдивски и Тракийски университет.

На 20 март във фоайето на читалище „Заря“ пък ще се проведе ежегодната кандидат-студентска борса, на която университетите ще представят своите специалности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.02.2014 19:09 19:09

вече може и online за повечето университети … защо трябва да даваме повече пари ? 🙂

калофер
калофер
17.02.2014 20:26 20:26

абе защо никой не записва земеделие копане животновъдство а компютри натфиз балет и т н

Back to top button