Хасково

Магазини продават месни продукти без маркировка

Агенция по хранитеТри магазина в Хасково са глобени през изминалата седмица за продажба на месни продукти с неясен произход. Още два обекта са с глоби след открити нарушения, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково.

В три специализирани магазина за месо са открити пилешки бутчета, крилца, шкембе и шунка без необходимите етикети и документи. Собствениците им ще отнесат глоби от 50 до 150 лева, а продуктите остават за лична консумация.

В магазин за хранителни стоки инспекторите са открили фасул без етикет на производителя. Въпреки че количеството е едва 3,5 кг, собственикът ще бъде глобен между 500 и 1 000 лева.

До 2 000 лева ще стигне санкцията за собственик на дискотека в Димитровград, който не бил регистрирал заведението по закона за храните.

Общо 6 предписания са издадени от агенцията в региона на различни обекти за лоша хигиена и неправилно водене на документация. Проверките през миналата седмица са 158.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.02.2014 16:57 16:57

Само глоби ли?Ами ако натровят някого…?
Затварят магазините и край на тоя изрод с такава дейност до края на живота му и за цялата му фамилия.
Мамка ви гладна,нямате наяда,копелдаци мръсни…

димитричка
димитричка
18.02.2014 17:19 17:19

КОГА ЩЕ ЗАТВОРИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ РЕСТОРАНТ БАРБЕКЮ ЗАД БЛОК КОСМОС.

потре*ител
потре*ител
19.02.2014 9:47 9:47

Ега си простотията ,за 3 кг боб 1000 лв , а за контрабандни месни боклуци 100 лв. и даже не са конфискувани продуктите.Развързват ръцете на Директора на Агенцията по храните за корупция , малка санкция голям рушвет и пак да си продава както знае.Не случайно Наско козаря си е сложил негов човек на този пост.

Back to top button