Хасково

Хасково почете годишнината от гибелта на Левски с венци и цветя

ЦеремониятаС поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски и едноминутно мълчание, Хасково почете 141-та годишнина от обесването на Апостола на свободата.

„Отминалите 141 години не само не затъмниха неговото име и дело, но хвърля още по-обилна светлина върху тях. Левски е многолико измерение. Може би най-ценно ще остане неговото най-възприето схващане, че да се решава българския въпрос като се залага на външни сили винаги ще се оказва фатално за България.“, каза в словото си изпълняващият длъжността директор на СОУ „Васил Левски“ Атанаска Петкова.

Колкото повече годините минават и ни отдалечат от него, толкова повече той ни притегля към себе си. Едва ли някога ще се роди такава свята и възвишена личност, такъв предан, чист и безпристрастен, умен и прозорлив българин като Дякона Левски. Едва ли утре ще се появи на политическия небосклон такъв държавник, който ще просвети себе си в служба на народа.“, каза още в словото си Петкова.

Под звуците на Духовия оркестър венци и цветя на паметника на Левски поднесоха областният управител на Хасково Кадир Исов и заместникът му Иван Станчев, заместник – кметът на община Хасково Златимир Желев и секретарят на администрацията Атанас Димитров, военните от местното поделение, политически партии, общественици, ученици и деца от ЦДГ №3 „Зорница“.

Възпитаници на СОУ „Васил Левски“ – Хасково изнесоха рецитал, а група младежи разпънаха транспарант пред паметника на Апостола на свободата с надпис: „141 години  безсмъртие 1837 – ∞“.

Церемонията Церемонията
Церемонията Церемонията
Церемонията Церемонията
Церемонията Церемонията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
19.02.2014 14:48 14:48

Ти си жив и днес, Апостоле! Носим те в душите си. Топлиш сърцата ни. Държиш неспокоен ума ни. Почитта към делото ти и гордостта от него разкриват нашата вяра и надежда, че доброто в Родината ни зависи от нас. И днес мъдростта на словото ти вълнува със страшна сила. То ни помага да не изгубим безвъзвратно избора на верния път, за да останем човеци и граждани на България и света. Сетивата ни не са изгубили своето предназначение. В дни като днешния те са още по-будни и ликуват. Няма смърт за онези, които издигат народ и Родина над всичко. Благодарим ти, Апостоле, за оставената светла диря, която никой и нищо не ще затъмни!

Анонимен
Анонимен
19.02.2014 14:56 14:56

Тоо Станчев с големия гъз,нещо друго прави ли,колко му е заплатата и кой му я плаща,де*ил…

Анонимен
Анонимен
24.02.2014 21:23 21:23

Бих поправил заглавието така:
Хасково почете годишнината от гибелта на Левски с венци, цветя и парти с DJ! По-голяма подигравка с националните ни герои няма!

Back to top button