Хасково

„Болярово“ и „Хисаря“ скрили 100 бона данъци и такси

ДанъциБлизо 100 000 лв. дължими данъци и такси са скрили жители на хасковските квартали „Болярово“ и „Хисаря“, съобщи на пресконференция Павлина Стоянова-Георгиева, директор на „Общинска данъчна дирекция“.

Дължимата сума е излязла след направена проверка на двата квартала. Данъчните влезли там, защото имали информация за активно строителство в последните години. В крайна сметка се оказало, че много от сградите не са декларирани и за тях не е платен данък и такса смет.

Стоянова-Георгиева заяви, че през 2014 г. проверките ще продължат като първи ще са жителите на квартал „Каменни“.

От общинското данъчно припомниха, че от месец се плаща данък сгради, а от седмица – данък МПС. Гражданите щели да получат съобщенията от данъчните на адресите си до първата седмица на месец март.

В горния ляв ъгъл на съобщенията ще бъде изписан клиентски номер. С него и ЕГН ще може да се проверява по интернет размера на дължимите данъци и такси. Това ще става през сайта на община Хасково.

1334 хасковлии са подали молби през 2013-а за редуциране на такса смет. 434 фирми пък са си поръчали съдове за смет с което си намалят таксата от 12 на 3 промила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Узунджовски
Узунджовски
21.02.2014 10:17 10:17

Кмете,защо не проверите ,братовчедите ти от Република

Back to top button