Хасково

13 от Езиковата на крачка от международно състезание в САЩ

Езикова13 ученици от ГПЧЕ „Асен Златаров“ са на крачка от участие на международно състезание по английски език в САЩ.

Сега гимназистите се представиха успешно във втория предварителен кръг на състезанието по дебати. Той се проведе в Кърджали и в него участваха над 100 от най-добрите младежи в България по английски език. Зад надпреварата стоят американското посолство и комисия „Фулбрайт“.

Езикова

Николета Никовска

Талантите се състезаваха в категориите: поезия, проза, актьорско майсторство и дебати. Първо място за Езиковата в раздел поезия спечели деветокласничката Николета Никовска. Елица Даскалова и Деметрио Атанасов пък спечелиха бронзови медали в дебатите.

В състезанието силно се представиха още Василена Кьосе, Милена Дицова, Диана Баева, Илияна Налбантова, Божидара Стоянова, Марин-Асен Коджаиванов, Дарин Митев, Окан Исов и Себил Инан. Подготовката на отбора пък води Самуел Оже.

В края на април в Благоевград е най-отговорният кръг, победителите от който ще участват в международното състезание в САЩ. Директорът на гимназията Пенка Делиева заяви, че всички деца са пределно мотивирани да се представят отлично във финалното изпитание и да си заслужат правото да отпътуват за Новия свят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
20.02.2014 15:59 15:59

Браво на всички и само напред!!!

Анонимен
Анонимен
21.02.2014 11:36 11:36

Bravo Nikki, ti si nashata gordost! Bravo na vsichki!

Back to top button