Хасково

1260 хасковски фирми се отчетоха пред НАП

НАПФирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2013 г. не са извършвали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева“, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

С нея, дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван и може да бъде разпечатан от интернет страницата на Агенцията на адрес www.nap.bg в раздела „Документи за юридически лица“.

1260 фирми от област Хасково вече декларираха резултатите от дейността си от миналата година пред приходната администрация. 67% от тях го направиха по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1000 лв.

Крайният срок за подаване на формулярите и за плащане на дължим данък печалба е 31 март.

Освен по електронен път, декларации се подават на място в офиса на НАП, на гише в 19 пощенски станции в областта или като писмо с обратна разписка до адрес п. к. 6300, Хасково, пл. „Свобода“ №2.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button