Хасково

Хасковлия с първа бизнес награда за веловръзи

Бизнес

Арх. Делчо Делчев (вдясно)

Архитект Делчо Делчев от Хасково и основаната от него група „Трансформатори“ спечелиха първа награда за „Най-добър бизнес план“.

На церемония снощи от сдружението получиха и чек за 12 000 лв. от организаторите на проявата. Техният проект включва разработването на удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства.

Бизнес

По света има доста оригинални веловръзи

„Стартириме стопанска инициатива за измисляне, изработване и монтаж на велостойки и друга инфраструктура за велосипеден транспорт, спорт и атракции. Това е бизнес със социална кауза. Освен че е полезно за града и решаваме даден вид градски проблем, го правим със социално измерение – ще има модели, от които закупувайки си 1 бр., получаваш втори, който клиента може да каже къде в града да се постави: пред институция, детска градина или училище“, разказа за Haskovo.info арх. Делчев.

От „Трансформатори“ тепърва ще разработват конкретните модели за веловръзи. „Ще работим приоритетно с български дизайнери, студенти по архитектура, урбанизъм и дизайн, създавайки им поле за развитие. Проектът няма локално измерение – първоначално ще го реализираме в България, но в последствие ще се опитаме да експандираме на Балканите и на Изток“, сподели хасковлията.

БизнесКакто Haskovo.info писа наскоро „Ню Йорк таймс“ посвети голям материал на арх. Делчо Делчев. В него се разказва за 34-годишния специалист, който се опитва с ниско бюджетни арт проекти да освежи пост-социалистическата атмосфера в страната.

Архитектът от Хасково е и един от 40-те млади лидери на България, излъчени по проекта на Дарик радио „40 до 40“ – млади хора, реализирали свои идеи, които променят средата, в която живеем. По проекта „Театър на улицата“ например, трансформаторите преобразяват електронните табла в центъра на София, а Си Ен Ен излъчва репортаж за тях.

Делчо Делчев завършва основното си образование в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, а средното през 1998 г. в ГПЧЕ „Асен Златаров“. Дипломира се в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия-София, специалност „Архитектура“. Една година учи и работи в град Руан, Франция по програмата „Еразъм“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Архитект
Архитект
21.02.2014 15:48 15:48

Браво, колега!

Back to top button