Хасково

Гергина и Христо от ПМГ с медали от националното по лингвистика

ПМГСъс златен и бронзов медал се върнаха учениците от  ПМГ „Боян Петканчин“ от Националното състезание по математическа лингвистика в рамките на Зимния математически турнир „Атанас Радев“.

Лингвистите от школата на ПМГ, под ръководството на преподавателя им Ваня Гочева, за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от челните места в класациите. Учениците на възраст от 15 до 18 г. представиха достойно своето училище с изключително добри резултати. Участие взеха Йоана Георгиева (10 клас), Лилия Петрова (11 клас), Марио Георгиев (9 клас) и Димитър Карев (9 клас), както и носителят на бронзов медал Христо Йорданов (12 клас) и завоювалата злато Гергина Георгиева (9 клас).

Състезанието беше изключително оспорвано и е най-мащабното до момента по брой участници – 270 ученици, разпределени в четири възрастови групи. Състезателите ни не само заеха второ място в страната по брой спечелени медали, но и спечелиха добър старт в надпреварата за участие в международната олимпиада по лингвистика в Пекин и Всерусийската олимпиада в Санкт  Петербург, за които отново ще събират точки от участието си в националната олимпиада в Плевен на 5 и 6 април, похвалиха се от Математическата.

Техният успех не е неочакван след немалкото победи в престижни състезания и миналогодишното класиране на Христо Йорданов в националния отборът по лингвистика, който ще представя България на олимпиадата в Санкт Петербург след броени дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button