Хасково

20 000 от Хасковско искат задължително гласуване

ИлюстрацияНад 20 000 души от Хасковска област подкрепиха подписката за провеждане на Референдум, която организира партия ГЕРБ.

„Очакванията бяха в региона да се съберат около 15 хиляди подписа, но около две сидмици искането за провеждане на референдум за промяна в избирателната система подкрепиха над 20 хиляди души от областта.“, съобщават от местната структура на партията.

Въпросите на подписката бяха: „Подкрепяте ли  част от народните представители да се избират мажоритарно?“, „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?“ и „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?“.

За провеждане на референдум са необходими минимум 500 000 гласа. От ГЕРБ са категорични, че ще успеят да преминат необходимия минимум. Очаква се до дни Инициативният комитет да внесе подписката в Народното събрание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
негласуващ
негласуващ
24.02.2014 20:20 20:20

Ще е интересно да разгледам списъците… колко ли пъти съм се разписал там…
Това с 20 хиляди подписа е нереално бе! Че то няма толкова хора тук!

до негласуващ
до негласуващ
25.02.2014 9:43 9:43

Говорят ти за цялата област!

негласуващ
негласуващ
25.02.2014 20:45 20:45

За коя област става въпрос? Южна България?

На така зададени въпроси всеки би трябвало да е наясно, че не водят до нищо конкретно и полезно.

Само като се замисли човек, че искат да накарат хора, които не искат да гласуват, да отидат да гласуват за това да не гласуват по задължение… айде нема нужда!

Back to top button