Регион

Поетеса от Свиленград чества юбилей с премиера на книга

КнигаС представяне на стихосбирката „От другата страна на вятъра“ снощи  в столицата родената в Свиленград поетеса Рада Александрова чества своя юбилей. В книгата е включена колекция от избрани нейни творби.

Рада Александрова е завършила свиленградската гимназия „Д-р Петър Берон“ и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като учителка, библиотекарка, журналистка в Националното радио и във вестник „Студентска трибуна“, дълги години е редактор в списание „Пламък“, директор на ИК „Иван Вазов“. Автор е на 14 стихосбирки. Издала е разкази и два романа за деца. Автор е на 5 пиеси, една от които е посветена на Радой Ралин. Превеждала е руски поети.

Стихове на Рада Александарова са превеждани на английски, руски, словашки, турски, немски, испански, украински, румънски, фински и други езици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
25.02.2014 12:10 12:10

Рада Александрова е от с. Генералово. Мъжът й -Стьопата- е от Свиленград. Не е толкова страшно да кажеш, че си от село.

Вики
Вики
25.02.2014 13:44 13:44

„Превеждала е руски поети“-нормално, като се омъжи навремето за учителя си по руски език……… Език се учи най-добре с преводач в леглото!

Back to top button