Хасково

2 бона глоба за собственика на „Марса“ заради разрухата

Марса2000 лв. глоба е наложила община Хасково на собственика на бившия магазин „Марса“, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на общината.

Санкцията е заради това, че фирмата не ремонтира рушащата се фасада, която се сипе по тротоара на оживения бул. „Раковски“.

Производството на общината е от 12 август 2012 г. През 2013-а е издадена заповед към собственика да извърши ремонта в 3-месечен срок, който е изтекъл и в края на годината е издаден акт и наказателно постановление за 2000 лв.

МарсаСанкциите за този вид нарушение са в размер от 1000 до 5000 лв.

На 10 февруари 2014 г. е стартирала нова процедура към собственика да си ремонтира опасната сграда в центъра на Хасково, допълниха от кметството.

Освен че се руши отвън, вандали обезкостяват „Марса“ и отвътре. Това става през отворена врата в южната част на сградата.

От общината обезопасиха втора рушаща се сграда, тази на бившия Професионален учебен център (ПУЦ) до кръговото на бул. „Раковски“. Там също има издадена заповед за ремонт, чийто срок е изтекъл и собственикът също ще бъде глобен.

 Марса  Марса
 Марса  Марса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
цеца
цеца
25.02.2014 15:40 15:40

нямам думи …навремето като дете беше най -модерната сграда ,беше хит да влезеш в Марса и да се возиш на ескалатора ,а сега да се стигне до там …колко много неща могат да се направят …никаде в града няма детска зимна сладкарница с детски кът …в Търново например има такава хубава голяма детска сладкарница с детски кът ….а тука детски кътове ,,където да взимат парите на родителите….не трябваше да се стига до там …тази сграда …да е в мизерия

Гражданин
Гражданин
26.02.2014 10:21 10:21

И е грозно и е опасно. А тази глоба е направо смешна. Марса е почти в центъра. Ако има нещастен случай, сигурно тогава скандала ще е голям. но трябва ли да се случи. А сградата наистина може да се използува за нещо хубаво и полезно. Мястото е страхотно и хасковлии ще са доволни да видят там обновление и промяна.

Back to top button