Хасково

75% от гаджетата в Хасково смятат за нормално да си следят телефоните

Проект75% от хасковските младежи смятат за приемливо да преглеждат телефоните на гаджетата си, съобщи Малина Славова от сдружение „Шанс и закрила“.

Резултатът се е получил след вече реализиран проект от сдружението. 84% от гимназистите пък са отговорили, че е нормално партньорът да ти звъни постоянно.

Още по-стряскащи са и следните данни от изследването, в което са участвали 380 млади хора. 65% от хасковските младежи считат за приемливо партньорът да те докосва без да желаеш, а едва 30% са отговорили, че е неприемливо да те принуждават да правиш секс.

ПроектЛюбопитно е, че като най-неприемливото нещо младежите отбелязват писането на злобни коментари и нежелани снимки във Фейсбук. Това мнение споделят 95% от хасковските гимназисти.

На база резултатите от това изследване от сдружението стартират нов проект, който ще изследва толерантността и равнопоставеността при двойките. Тук ще бъдат обхванати 240 деца и младежи от Хасково, Любимец и Свиленград. Заниманията са 5 и ще се водят от техни връстници. Целта е децата да се научат кога една връзка е равнопоставена и кога границата на вниманието е премината и се отива към власт и контрол.

В рамките на проекта ще бъде издадено ръководство и ще се създаде страница за дискусии във „Фейсбук“, където се очаква да се включат повече гимназисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Велина
Велина
26.02.2014 21:31 21:31

Сегашните деца са страшни…

До секретаря на ДКМС
До секретаря на ДКМС
26.02.2014 21:34 21:34

Алчна и отмъстителна руспия, с дебелия си гъз и любовника си направиха некадърното Гошененце директор на Механото, а сега ни пробутва глупости за хиляди евро.

MDNA
MDNA
26.02.2014 23:14 23:14

Браво на Малина Славова вие сте един отдаден човек на работата си при това винаги е била от полза на много от нас които сме били в Шанс и закрила!Думите ви според мен и и всички хора които четът знаят че е така и че това е самата истина за жалост обаче някои като гледам немогат да признаят такова нещо включително и този който е писал тъпия коментар над моят! Трябва да има повече хора като вас които да обсъждат тези теми и проблеми защото това всичко са факти но трагични! Мога да пиша цяла вечер но мисля че това е достатъчно…….!!!!

Back to top button