Хасково

Хасковски ученици казаха „Не на тормоза“ с розови фланелки

ИнициативаСтотици хасковски ученици се включиха в инициативата „Ден на розовата фланелка“.

Акцията е насочена срещу тормоза в училище и към нея първи още вчера се присъединиха децата от НУ „Георги Раковски“. Днес пък 600 ученици от СОУ „Васил Левски“ писаха послания върху розови фланелки в коридорите на школото си. На голямото междучасие пък децата ще бъдат запознати с историята на инициативата.

ИнициативаИдеята идва от две момчета, които подкрепят свой съученик – жертва на училищен тормоз. Това се случва в канадската провинция Нова Скотия през 2007 г. При откриването на учебната година, един деветокласник е облечен в розова блуза. Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват. На следващия ден, двама негови съученици решават да купят и разпространят сред децата розови тениски, в подкрепа на тормозения техен съученик.

През 2008 г. 27 февруари е обявен за ден срещу тормоза в училище. От тогава много ученици отбелязват  този ден като обличат розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Инициативата намира подкрепа сред много деца от цял свят.

В инициативата в община Хасково се включват още ОУ „Любен Каравелов“, с. Узунджово, ОУ „Христо Ботев“, с. Динево, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ОУ „Любен Каравелов“, ПГТ „Александър Паскалев“ и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

 Инициатива Инициатива 
 Инициатива  Инициатива

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Възмущение
Възмущение
27.02.2014 17:58 17:58

Забележете на 5-а и 6-а снимка колко бели деца има…..

Имам предложение…нямаш ли условия – нямаш право на дете, трябва да има някакви стандарти и изисквания за 1-во….2-ро…..3-то дете.
Това правило да важи за всички.

Тодорова
Тодорова
27.02.2014 22:53 22:53

Искам да попитам относно коментара за 5-та и 6-та снимка…
Вие расист ли сте? Какво им е на децата? Кое е общото между цвета на кожата и участието им в инициативата?

за 5-та и 6-та снимка...
за 5-та и 6-та снимка...
28.02.2014 10:13 10:13

Не съм расист, но малцинството не трябва да се превръща в мнозинство….това не е нормално освен ако не е цел….
Относно инициативата браво….

Back to top button