Хасково

Гръцки шивач отнесе 32 бона глоби

Пресконференция

Инж. Красимира Стоянова

Гръцкият собственик на шивашка фирма в Ивайловград отнесе глоби на обща стойност 32 000 лв., съобщиха от Инспекцията по труда.

Във фирмата работят 8 шивачки, като при направена проверка се оказало, че 4 от тях са без трудови договори. За всяка една от тях собственикът гори с по 3000 лв., уточни главен инспектор инж. Красимира Стоянова.

Отделно фирмата е глобена и с 20 000 лв. за пречка на контролните органи. По думите на инж. Стоянова гъркът отказвал да носи документи в Хасково и да посети областния град, където от инспекцията можели да осигурят преводач.

През януари от инспекцията са извършили 154 проверки, като са констатирани 588 нарушения. Съставените актове са 11, като най-високите са 5 по 1600 лв. за липсата на трудови договори. Глобените са магазин, заведение, фирма за химическо чистене, фризьорски салони.

Издадените разрешения за извършване на взривни работи през януари са 45. Те са във връзка със строителството на жп магистралата и аутобан „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.02.2014 19:54 19:54

Брях,амчи ве открихте Хамерика въ,тва в И-град ни е от вчера…

Back to top button