Хасково

Над 11 000 души е подпомогнал хасковският БЧК

БЧКОбластната структура на БЧК в Хасково е подпомогнала над 11 000 души през миналата година, 750 от които са деца.  Това отчете председателят на хуманитарната организация д-р Венко Балабанов на днешното годишно отчетно събрание.

Най-мащабна бе програмата за раздаване на храни от интервенционните запаси на ЕС. Безплатна трапезария „Топъл обяд“ в Димитровград, пакети с храни за деца в Узунджово, помощ за пострадало от пожар семейство в Маслиново, минерална вода за 10-километрова опашка от МПС пред ГКПП „Капитан Андреево“, фигурират в списъка от многобройните дейности през 2013 г.

БЧКНеоценима бе помощта на БЧК и към бежанци, търсещи закрила в България, на които бяха предоставени храни, дрехи, хигиенни материали, детски играчки, много от които дарени от граждани.  Областната организациая се гордее  със своите млади червенокръстци, които работят в сферата на здравната просвета, пътната безопасност, психосоциалната подкрепа, популяризиране на приемната грижа.

3740 са сега членовете на БЧК В Хасковска област. Те са обединени в 104 дружества, 43 от които са в села. 285 са обучените доброволци на организацията.

Привличане на нови членове към ценностите на Червения кръст, повишаване на качеството на предлаганите услуги – това е записано в програмата за хасковоските червенокръстци за 2014 г.

БЧК   БЧК
 БЧК  БЧК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СЪСЕД
СЪСЕД
27.02.2014 16:17 16:17

МАЗНАТА ЛОЕНА ТОРБА МЕЧЕРИНКОВА ЗДРАВО Е ЗАХАПАЛА КОКЪЛ- БЧК, НА ВРЕМЕТО ТАКА БЕ ЗАХАПАЛА У Я НА СЕКРЕТАРЯ НА КОМИТЕТА НА БКП ЙОРДАН КОСТАДИНОВ

Анонимен
Анонимен
27.02.2014 20:04 20:04

Минке Стефанова,помниш ли като дойде от Свиленград в ОКнаДКМС Хасково?А ся кво…?

Back to top button