Хасково

Георги Иванов иска оставката на началника на Общинска полиция

Сесия

Георги Иванов

Кметът на Хасково Георги Иванов е поискал смяната на началника на Общинска полиция в областния град Недялко Колев. Това съобщи градоначалникът на днешното заседание на общинския съвет.

Иванов заяви, че е недоволен от работата на паяците в града, които работели „от ден до пладне“. Преди време репатриращите автомобили бяха прехвърлени към „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Хасково.

Кметът взе думата при обсъждането на предложението за опрощаване на временен безлихвен заем на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Хасково в размер на 100 000 лв. което бе прието единодушно от общинските съветници. Той бе провокиран от думите на съветника от ГЕРБ Иван Панайотов, който заяви, че сесийната група ще подкрепи предложението, но герберите изразиха съмнения в мениджърските качества на управителя Гюнай Юсуф. Иванов каза, че е доволен от работата на шефа на тролеите, но нападна Общинска полиция. Кметът отправи и забележки към „Пътна полиция“, които по неговите думи не упражнявали достатъчен контрол в града. Той посочи като пример множеството таксита, които качват пътниците на тролеите по спирките. Когато от общината поставили свои служители там пътникопотокът се увеличил с пъти.

СесияHaskovo.info потърси за коментар директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков. Той заяви, че ще направи проверка за работата на Общинска полиция. Началникът там обаче се назначава и освобождава от министъра на вътрешните работи.

По информация на Haskovo.info от кметството готвят структурни промени в Общинска полиция, които предвиждат увеличаване на щатовете за полицаи за сметка на тези в администрацията. Най-вероятно щатът на Недялко Колев ще бъде съкратен и групата ще се ръководи от отговорник.

Председателят на местния парламент Иван Иванов заяви, че за сега няма постъпило подобно предложение от общинска администрация. Думите на кмета на днешната сесия обаче потвърждават за подобни намерения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.02.2014 12:14 12:14

недоволен от работата на паяците в града, които работели „от ден до пладне“ ТЪРПЕТЕ И КОЗИРУВАЙТЕ ХАСКОВЛИИ , ВЕЧЕ В НОЩЕМ ЩЕ ВИ ВДИГАТ КОЛИТЕ , ТО МАЛКО ГИ ВДИГАТ ПРЕЗ ДЕНЯ ! МАЛОУМЕН ГРАД !

Анонимен
Анонимен
28.02.2014 16:25 16:25

Да му го начукам в мръсната уста…Началника се назначавал от министъра на МВР,ама кметството готвело незнам какво…
Един дава парите друг иска да управлява…педерасия…

Анонимен
Анонимен
28.02.2014 19:54 19:54

Кой ще е този отговорник………..нека познаем без да питаме Гадател….

Анонимен
Анонимен
28.02.2014 19:59 19:59

Ееей нямат ли край тия Узунжовси простотии…?

анти
анти
01.03.2014 13:30 13:30

кога на теб ще поискат оставката бе узунджовски циганин!!!!

Back to top button