Регион

Военният министър почетен на Димитровград?

Почетен

Ангел Найденов

Военният министър Ангел Найденов да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Димитровград, предлага с докладна председателят на общинския съвет Стефан Димитров.

„Както обикновено, званието се присъжда на заслужили личности – такива, които представят града ни не само в България, но и в целия свят. Идеята на Димитров е тази година званието да бъде присъдено на един наш съгражданин, който е бивш кмет, бивш областен управител и настоящ министър на отбраната – Ангел Найденов“, се казва в съобщението на местния парламент на Димитровград.

Според председателя, Найденов не е от хората, които забравят откъде са тръгнали. Всички добри и лоши неща, през които е минал, всички негови сполуки и несполуки, всички върхове и катаклизми, минават оттук, от Димитровград.

В докладната си Стефан Димитров ще предложи да се сложи барирера пред политиката и да се оценят по достойнство заслугите на Найденов, който години наред е работил и продължава да работи за развитието на общината.

Ангел Найденов е роден на 28 септември 1958 г. в Кърджали. Средното си образование завършва в ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград. Висшето си образование завършва през 1981 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна със специалност „Инженер-навигатор“. По професия е морски капитан. Завършва втора магистратура във Военна академия „Г. С. Раковски“ – София по специалността „Национална сигурност и отбрана“.

Работи в Параходство БМФ – Варна. Заема длъжности на помощник-капитан и специалист в ДСО „Воден транспорт“ – Варна. Специалист, заместник-директор и директор на ДСП „Деспред“ – Хасково.

Кмет на Димитровград за периода 1990 – 1994 г. Областен управител на Хасковска област  1995 – 1997 г. Народен представител в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание на Република България от Българската социалистическа партия. Заемал е длъжностите заместник-председател на парламентарните комисии по национална сигурност и по външна политика и отбрана в различни Народни събрания и председател на Парламентарната комисия по отбрана в 40-ото Народно събрание. Заместник-председател и председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 40-ото Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 41-ото и 42-рото Народно събрание.

Народен представител от 14 МИР Перник. Член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия и говорител на БСП.

На 29 май 2013 г. е избран за министър на отбраната в правителството на Пламен Орешарски. Владее английски и руски езици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.03.2014 20:16 20:16

Честито…

анди мъри
анди мъри
01.03.2014 22:06 22:06

аз да попитам тоа морски капитан командвал ли е кораб или е такъв само по диплом

Не питащ...
Не питащ...
02.03.2014 13:46 13:46

Ти като питаш,започни изречението си с главна буква!
Простотия до шия,брях…

Back to top button