Регион

Над 200 крещяха „Вън от Харманли“ пред бежанския лагер

Протест срещу бежанцитеНад 200 харманлийци протестираха срещу присъствието на бежанци в града на Белоногата. Те се събраха след призив във Фейсбук и шестваха по централния булевард в знак на несъгласие с начина, по който е уреден живота в лагера.

Протестиращите имат няколко основни искания. Най-важното е лагерът да бъде отново от „затворен тип“, т.е. обитателите му да нямат право да го напускат. Сега те се разхождат свободно в града, което според хората създавало много проблеми. Закачат момичетата и снимат децата ни, дори имаше случай, в който бежанец извадил на показ мъжкото си достойнство в градския парк, разказаха събралите се жени.

Сред останалите искания, оформени в подписка са засилването на охраната в лагера, ограничаването на броя на бежанците до максимум 1 500 и пълна прозрачност.

При пристигането на шествието пред лагера протестиращите започнаха да викат „Вън от Харманли“, „Това е България“ и неприлични фрази по адрес на бежанците, част от които бяха до портала и снимаха с телефони и таблети.

Протестиращите подариха 500 мартеници на представител на лагера, който да ги раздаде на сирийските деца, за да научат за нашите традиции.

 Протест срещу бежанците  Протест срещу бежанците
 Протест срещу бежанците  Протест срещу бежанците
 Протест срещу бежанците  Протест срещу бежанците
 Протест срещу бежанците  Протест срещу бежанците

 

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button