Хасково

136 г. от Освобождението отбелязаха в Хасково и Димитровград

Празник136 г. от Освобождението на България отбелязаха тържествено на 3 март в Хасково и Димитровград.

ПразникВ 11 часа в областния град бе ритуалът по издигане на националното знаме пред сградата на кметството. След това честването продължи на пл. „Свобода“ с полагане на венци и цветя на паметника на „Незнайния войн“. Слово на националния празник държа председателят на общинския съвет Иван Иванов. Сред официалните лица бяха замобластният управител Иван Станчев и народният представител Смиляна Нитова.

В церемонията участваха духовият оркестър с диригент Петър Грънчаров и мажоретният състав с ръководител Елена Попова.

Заради дъждовното време концертът на Капански ансамбъл – Разград с художествен ръководител Румян Занев бе в читалище „Заря“.

Цветя пред паметника на „Незнайния войн“ поднесоха и от баскетболния клуб „Хасково 2012“.

За празника в Димитровград от покрива на кметството спуснаха 32-метрово национално знаме. На церемонията по издигане на трикольора на пл. „България“ присъства и народният представител Владимир Митрушев. Последва шествие до паметната плоча на освободителите в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“, където бяха поднесени венци и цветя. Празникът завърши с концерт на откритата сцена на бул. „България“.

 Празник Празник 
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Алафрангата-от Ганковото кафен
Алафрангата-от Ганковото кафен
03.03.2014 17:36 17:36

Трети Март – Нема , такъв празник !

Добър ден , Уважаеми „Зрители”, – Спите ли ?
Рефрена от емблематичната песен на Дългия , кънти на Трети Март „със страшна сила” от всякъде…
– Да спиме…
Селскостопанските труженици ще кажат –Днеска звеновода го пише дъждовен-няма надница –така е….
Дъждовен е , и за всички останали държавни и недържавни надничари…..Но има надница….на Трети Март….Не е работен ден-защо ли ?- Няма значение –нали има надница…и е дъждовен-като заваля –та цял ден-какво по-хубаво време да поспиме….По-ранобудните пускат телевизора и в дъждовния Трети Март водеща тема на Националните телевизии е номинациите за Оскарите ,не ги вълнуват демографските проблеми на нацията , или загърбените ценности …Естествено- водеща новина , като за Трети март…Защото- Нема , такъв празник !
През почивния Трети март , в отпочиналите телеса , дали си почива и „уморената“ съвест ? Тъжен е празния площад в Хасково на празника… , въпреки положените усилия на организаторите…Още по-тъжно – читалище Заря със стотината зрители , въпреки чудесния фолклорен ансамбъл… Ако една малка част от бодро крачещите към работните си места на 4 март , бяха се събудили на 3 –ти , да вземат по едно знаме и да отидат на площада….Но – Нема , такъв празник ! В същото време Хасковските кафенета са пълни с младежи-нашите деца-Защото- Нема , такъв празник !
Грозни изглеждат сивите фасади на блоковете по кварталите с тук-там измокрени от дъжда трибагреници….Ще кажат – да сложат по училища/Професионална Гимназия по Туризъм,Математическа Гимназия , Медицински институт…. / , по учреждения/НАП , Районен Съд…/ …Но и там – слагат ли ?….Защото- Нема , такъв празник !
-„Забравихме….”- Ще ревнат в един глас…Нормално ….е да се забравя….След като съвестта не подсказва….
Трети март… Нема , такъв празник !

BG_FOREVER
BG_FOREVER
03.03.2014 22:56 22:56

А кметът Георги Иванов и областният управител Кадир Исов там ли бяха?

Back to top button