Регион

Спипаха крадци на скрап, болнични пружини и цигари

Полиция, архивДвама мъже и четири жени са задържани за кражба на черни метали, съобщават от пресслужбата на полицията.

Харманлийците на възраст от 21 до 47 г. са заловени при полицейска операция в района на бившия свинекомплекс в землището на село Преславец. Полицаите са забелязали и използваните от тях леки коли за натоварване на скрапа – „Опел“, „Форд“ и „Фолксваген“. В багажните отделения на автомобилите са намерени и иззети общо 840 кг. скрап. Образувано е досъдебно производство.

Четирима свиленградчани са задържани за кражба. Местните криминалисти са установили, че мъжете на възраст 33, 20, 21 и 26 г. са откраднали 30 пружини на легла от гараж на МБАЛ-Свиленград. Свиленградчаните, познати с подобните си прояви са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Общо 44 600 къса цигари без бандерол иззеха хасковските и димитровградските криминалисти. През почивните дни те са извършили проверка на лек автомобил „Фиат Уно“, паркиран на булевард „Раковски“ в Димитровград. Проверката е станала в момент, когато собственикът й – 47-годишен димитровградчанин, познат на полицаите с подобните си прояви се е опитвал да осъществява продажба на цигарите на друг 40-годишен мъж от града.

В багажното отделение на автомобила полицаите намират 6800 къса от общото количество. Органите на реда са извършили последващо претърсване в частен имот, стопанисван от продавача в село Голямо Асеново. В стопанска постройка към къщата са открити и останалите 37 800 къса безакцизни цигари от различни марки, иззети с протокол за доброволно предаване. По случая в РУП-Димитровград е образувано бързо полицейско производство по чл.234, ал.1 от НК. Димитровградчанинът е задържан до 24 часа. Конфискувани са и 50 кутии цигари от купувача, продадени му от задържания. Спрямо клиентът са предприети действия по търсене на административна наказателна отговорност и съставяне на акт за нарушение по ЗАДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button