Хасково

14 г. и 11 месеца затвор за убиец на счетоводител от „Къванч текс“

Присъда

Георги Христов

Георги Христов-Тинето бе осъден днес на 14 г. и 11 месеца затвор за въоръжения грабеж на „Къванч текс“ в Харманли.

Haskovo.info припомня, че кървавият обир стана на 18 февруари 2002 г. Тогава Христов, Мюмюн Мюмюн-Мечката и Георги Машев извършват грабежа близо до портала на шивашката фирма „Къванч“. Червен „Фолксваген Пасат“ засича форда на фирмата, с който се превозвали изтеглените от банка 47 092 лв. за заплати на работниците във фирмата.

Маскираният Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на „Къванч“ Георги Георгиев и ранява касиерката Златка Христова и Фикрет Тасим.

Съдът постанови на Христова да бъде изплатено обезщетение от 10 000 лв. с лихвите от 2002 г., а на Тасим – 5000 лв. с лихвите.

След грабежа Георги Христов бе в неизвестност, но бе осъден задочно на доживотен затвор без право на замяна. През 2012-а Христов бе арестуван в Испания и върнат в България, като процесът срещу него тръгна отново в Хасковския окръжен съд.

Георги Христов призна вината си пред съда и процеса продължи по съкратеното производство. Прокуратурата поиска 25 г. затвор, а защитата на Христов – 10 г. Държавното обвинение и адвокатите споделиха, че няма да обжалват днешната присъда.

 Присъда  

Присъда

Златка Христова и Фикрет Тасим

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
киро
киро
09.03.2014 11:12 11:12

Пак рушвети са взели честните съдии.. За това нещо- доживотна присъда без никакви де*ати!!!!

Back to top button