Хасково

„Рона“ танцува в София на 8 март, после край Венеция

"Рона"Хасковската балетна формация „Рона“ ще участва този уикенд на „Dance World Cup Bulgaria“ в София.

Състезанието се организира от балетно студио „Одет“ и балетно студио „Красимира Колдамова“ с представители Юлия Олейник и Георгина Джендова – единствената българска балерина, завършила Кралската Британска балетна академия.
Конкурсът в София е квалификация за „Dance World Cup 2014“, който тази година ще се проведе в края на месец юни в Португалия.

„Рона“ заминава за столицата с 10 танцьори, предимно в категория мини и деца. Големите танцьори ще бъдат представени от солистката Виктория Иванова, която ще изпълни най-новите си танци в танцово шоу и хараткерни танци. Другите солисти на формацията са Ивет Иванова, Есра Мехмед, Ивета Гарева и Рая Жекманова. Танцьорите ще се представят с 18 хореографии в 4 танцови стила – джаз, характерни танци, модерн и танцово шоу.

След турнира в София навръх празника на жената – 8 март, „Рона“ се готви за 32-то издание на Световния Танцов Трофей в края на март в Лигнано Сабиадоро край Венеция. Там ще се изявят 3 балерини – Ивет Иванова, Анета Манолова и Наталия Карабойдева.

За танцовото събитие на Ботуша официална покана получи хореографът на балета Милена Налбантова, която ще бъде в състава на международното жури в престижния конкурс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button