Хасково

Никой не иска да бутне незаконната къща на Баневи в Спахиево

ИлюстрацияНито една фирма не се е явила до сега на поканите от РДНСК-Хасково за премахването на незаконните обекти на фамилията Баневи в минералбанското с. Спахиево. Това съобщи за Haskovo.info директорът на строителния контрол инж. Анна Джурова.

В публичния регистър с влезли в сила заповеди за премахване като незаконни строежи са двуетажна жилищна сграда, ограда и тенис корт. Всички те са в местността „Деде бюлю“ край селото. Заповедите и за трета обекта са издадени още през юни 2010 г. Тяхното премахване обаче буксува вече четвърта година първоначално заради жалбите срещу заповедта на РДНСК от страна на бащата на бизнесмена Николай Банев – Йордан и майка му Мария.

По думите на инж. Джурова щом и трите обекта са качени в регистъра за премахване, то всички възможни обжалвания пред съда са минали в полза на РДНСК.

Haskovo.info припомня, че къщата, строена през 2008 г., за която Баневи не могат да представят стротелни книжа, е с площ 408 квадратни метра. Сградата е със стоманобетонова конструкция и тухлени ограждащи стени, с две стоманобетонови плочи – между първи и втори етаж и подпокривна, с двускатен покрив с дървена конструкция.

Като незаконни трябва да бъдат премахнати тенис кортът и масивната 750-метрова ограда, която опасва 25-те декара на Баневи там.

Инж. Джурова допълни, че от РДНСК ще продължат с пускането на покани за избор на изпълнител за премахването на незаконните обекти. Тя обаче не се ангажира дали такъв ще се яви и сградите премахнати през 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
latio
latio
10.03.2014 17:52 17:52

na selo ka6ti 6te butame …..na ciganskia kmet v haskovo koi 6te mu butne fi6ek v gaza

Анонимен
Анонимен
10.03.2014 19:23 19:23

На Узунжовеца,не фишек,ами пет,а на бившия граничен офицер от …П-к Банев и синът му няма да могат да му бутнат вратичката камо ли вилата…

камдесю
камдесю
11.03.2014 12:55 12:55

това показва че държавата е абдикирала и мафияе

Back to top button