Хасково

Приемат молби за помощта от 30 лева

Социални

Йозджан Мехмед

До 31 март е срокът, в който вече могат да се подават молби за отпускането на еднократната финансова помощ от 30 лв., съобщиха от „Социално подпомагане“-Хасково.

Молбите могат да подават всички, които не са кандидатствали за целева помощ за отопление и техният доход не надвишава, изискваният за топлото с 10 лв. За целта кандидатите трябва да декларират доходът за 6 последователни месеца в периода от 1 януари до 30 септември 2013 г.

Както Haskovo.info писа финансовата подкрепа от 30 лв. се предоставя автоматично, без да подават молби, на лицата и семействата, получили целева помощ за отопление през тази зима.

Тези, подали молба-декларация за отпускане на целева помощ за отопление и получили отказ поради средномесечен доход за предходните 6 месеца, който е превишавал индивидуално определения диференциран минимален доход за отопление със сума, по-малка или равна на 10 лв. също ще вземат парите. Лица и семейства, на които е отказана целева помощ за отопление, поради непълна 6-месечна регистрация в дирекция Бюро по труда към 1 ноември 2013 г. и към момента продължават да са регистрирани, също ще получат парите.

Сега предстои да бъдат преразгледани всички молби, по които има отказ за отопление с цел идентифициране само на случаите, в които е отказано единствено поради по-висок доход, както и на тези с отказ, поради непълна 6-месечна регистрация в Бюрото по труда. Починалите се изключват от списъка, а при жив съпруг или съжителстващо на семейни начала лице – те ще вземат парите, се казва в указанията към Социалните.

Над 8093 социално слаби от Хасковска област ще получат еднократна финансова помощ в размер на 30 лв. Директорът на „Социално подпомагане“-Хасково Йозджан Мехмед съобщи, че 2378 от общината ще вземат парите, а в Минерални бани – 257. В двете общини ще бъдат преразгледани общо 1368 молби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ей
ей
11.03.2014 11:46 11:46

от доста време не сте писали за новия шеф. време му е а и му се полага. все едно ги дава от джоба си….

Back to top button