Регион

13 купи и 70 медала за „Галаксико“ от софийски фест

"Галаксико"17-те танцьори на димитровградския балет „Галаксико“ се завърнаха с 13 купи и 70 медала от „Sofia Dance Fest“, съобщи за Haskovo.info хореографът Тихомир Митев.

На феста децата са се представили със 100 танца във всички стилове. Международното състезание бе квалификация за световните и европейски първенства в Италия и Сърбия в края май. „Галактическите“ имат спечелени квоти за участие, но все още не е ясно дали димитровградчани ще пътуват.

В рамките на софийския фест танцьорите участваха и в два уъркшопа по джаз и латино, водени от Асен Попов от Държавната опера и Раул Торес.

След 20 дни „Галаксико“ ще пътува за националния фестивал в Бургас, след което предстои концерт в македонския град Куманово и участие на фестивала на Камерния танц в Хасково.

През юни пък Тихомир Митев ще води 15-дневен интензивен курс за напреднали танцьори и хореографи във Варна.

 "Галаксико"  "Галаксико"
 "Галаксико"  "Галаксико"
 "Галаксико"  "Галаксико"

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button