Хасково

С „Градът на бъдещето“ две четвъртокласнички спечелиха учебници за цял клас

ПроектътЧетвъртокласничките Ивайла Витанка и Гергана Делчева от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково спечелиха учебни системи по английски език и помагала за целия ІV“г“ клас. Двете момичета извоюваха приза като спечелиха националното англоезично състезание „Аз уча. Аз знам. Аз мога.“ с проекта си „Градът на бъдещето“.

„В градът на бъдещето анимационните герои живеят с нас. Реката и дърветата блестят. По тях има сърца и звезди. А Статуята на свободата е триизмерна. Тя символизира мира в града„, разказаха пред Haskovo.info Ивайла и Гергана.

В проектът им се вижда още как в градът на бъдещето и хората, и животните ще говорят по телефони. Има изобразен и тунел на мечтите, който сбъдва желания, допълни ръководителят на четвъртокласничките Биана Точевска.

Организатори на националния англоезичен конкурс „Аз уча. Аз знам. Аз мога.“ са издателства Кеймбридж Юнивърсити Прес и Клет. В него са взели участие стотици проекти от цялата страна.

Учениците бяха разделени в две категории – 1-7 клас и 8-12 клас. В първа възрастова група с най-много точки е бил оценен проектът на Ивайла и Гергана, а във втора възрастова група – на учениците от ПГССИ „Христо Ботев“ – Свиленград.

Двете хасковски ученички ще бъдат наградени и от ръководството на училището, съобщи директорът на „Св. Иван Рилски“ Тонка Ченгелова. Тя допълни, че успехите на възпитаниците на хасковското школо не спират. Утре те ще бъдат наградени за успешното си представяне в състезанието „Аз общувам с Европа“. В събота хасковското школо ще бъде домакин на международното състезание „Hippo“. В него ще участват ученици от 10 до 19 години. Надпреварата ще е едновременно в 7 държави – България, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора и Сърбия.

Проектът Проектът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button