Хасково

Министерството остави д-р Близнаков за шеф на болницата

БлизнаковД-р Слачво Близнаков остава изпълнителен директор на МБАЛ „Хасково“, реши Общото събрание на акционерното дружество.

„Ръководството на болницата остава в досегашния си вид“, съобщи за Haskovo.info д-р Близнаков. Той уточни, че това заседание на общото събрание е било пренасроченото от миналата година което бе провалено заради бурните протести на медиците в болницата срещу готвеното уволнение на мениджъра си.

Единствената промяна, която се е случила на сегашното събрание е била увеличението на дела на здравното министерство в болницата с 0.2 пункта до 81.7%. Причината за това са отпуснатите 160 000 лв. от държавата за ремонта на Неврологично отделение. По този повод д-р Близнаков допълни, че в последните 15 г. дела на държавата в МБАЛ „Хасково“ е нараснал с около 30%. Той посочи, че причината за това е, че инвестиции в болницата прави единствено министерството, а общините не са дали нито лев.

Така д-р Близнаков остава шеф на областната болница поне до провеждането на ново общо събрание, каквото се свиква всяка година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Псориазис
Псориазис
12.03.2014 16:18 16:18

Дано вече доктор Близнаков се сети за Кожно болните в този град и в Областа и открие Кожно Отделение,май единственото липсващо !!!

Back to top button