Хасково

Хасковско приема три национални олимпиади за месец

Олимпиада

Виктория Мирчева и Байрям Байрямали

Хасково и Димитровград ще домакинстват на националните кръгове на три олимпиади в рамките на малко повече от месец.

Първа ще е олимпиадата по английски език, за която на 21 март в Хасково ще пристигнат близо 200 деца от цялата страна. Състезанието ще бъде открито с концерт в театър „Иван Димов“, а на 22 март е същинската част – в ГПЧЕ „Асен Златаров“. До края на тази седмица ще станат ясни имената на класираните гимназисти от Хасковска област.

За 12 април в Хасково пък е насрочен националният кръг на олимпиадата по философия. На него учениците ще решават тест с 10 въпроса от история на философията и ще пишат по избор върху един от зададени философски фрагмента (теми). Желаещите да участват в класирането за разширения национален отбор за международната олимпиада трябва да преведат трите фрагмента на един от трите езика: английски, немски или френски.

Както Haskovo.info писа шестима ученици от региона се класираха за националния кръг на олимпиадата по астрономия, която ще се проведе на 26 и 27 април в Димитровград. При най-малките до последната фаза стигна 7-класникът от хасковското ОУ „Христо Смирненски“ Георги Васев. Там ще са и четирима десетокласници. Това са Кристина Кирова и Теодор Жеков от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ и Виктория Мирчева и Байрям Байрямали от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. При най-големите пробив направи зрелостничката от ПМГ „Иван Вазов“ Добромира Лозева.

Националният кръг тук се провежда в рамките на два последователни дни. Първият етап се състои от теоретични задачи, а вторият – от практически и наблюдателни задачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button